Eurobottle

Duurzaam van begin tot eind

Eurobottle produceert al 30 jaar duurzame bidons in Flevoland, Dronten. Gemaakt van biobased plastic uit suikerriet. We zijn bij ClubHub aangesloten om de gehele levenscyclus van onze bidons te waarborgen, inclusief recycling na het einde van de levensduur.

Wij geloven in een toekomst zonder onnodige single-use-plastics. Waarin alle plastic soorten duurzaam geproduceerd worden, gemaakt zijn van biobased of gerecycled materiaal en, zodra ze dan eenmaal volledig gebruikt zijn, uitstekend gerecycled kunnen worden.

Van suikerriet naar bidon

Bij Eurobottle gebruiken we milieuvriendelijke grondstoffen om onze bidons te maken. Zolang wij nog geen gebruik mogen maken van gerecycled materialen in onze bidons, wegens de Europese voedselveiligheidswetgeving, kiezen wij voor een biobased kunststof, gemaakt van suikerriet. Suikerriet is hernieuwbaar en absorbeert CO2 tijdens de groei, waardoor biobased plastic een negatieve CO2-uitstoot heeft. Dit maakt ons productieproces milieuvriendelijker dan dat van fossiel plastic.

Aansluiting bij ClubHub

Wij gaan verder dan alleen het aanbieden van duurzame, herbruikbare bidons. Recentelijk hebben we de eerste stappen gezet naar een circulaire industrie, zodat onze bidons na gebruik kunnen worden gerecycled tot nieuwe producten. Door ons bij ClubHub aan te sluiten maken we deze wens werkelijkheid en nemen we verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van onze bidons.


Steun onze missie

Wij zetten elke dag een stapje verder in het verduurzamen van onze producten! Op elke mogelijke manier maken wij gebruik van de meest duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuzes bij het produceren. Dit doen wij onder andere door gebruik te maken van biobased plastics, een sociale werkplaats voor het bedrukken en assembleren van producten en samenwerking met diverse partners voor het recyclen van de bidons tot nieuwe sportmaterialen.